Wat zijn aandelen?

Wordt er gekeken naar aandelen, dan komen deze vanuit een bedrijf die geld nodig hebben om te kunnen investeren of juist om kosten te dekken. Zij kunnen kiezen om een lening aan te vragen, maar dit kost geld, veel geld door de rente en termijnen. Hierdoor wordt er regelmatig de keuze gemaakt om aandelen te verkopen. Door een aandeel te kopen, geef je eigenlijk geld aan een bedrijf. Je wordt dan wel deels eigenaar van het bedrijf. Wanneer het bedrijf sterk groeit, zal de waarde van jouw aandeel ook stijgen en bij winstuitkeringen ontvangt de aandeelhouder ook nog eens een fijn bedrag. Bij aandelen dien je wel de volle prijs te betalen en dit is voor vele te duur. Daarom wordt er steeds meer gekozen voor handelen in CFD.

Waarom CFD op aandelen?

Door te handelen in CFD kun je profiteren van een aantal voordelen. Zo kun je al investeren met een klein bedrag als inleg. Dit komt door de hefboom. Met een hefboom vergroot je eenvoudig het bedrag, maar je leent in principe het aandeel van de broker. Zoals we hierboven al noemen wordt het risico stevig vergroot bij een hefboom. Je kunt meer winst behalen, maar ook meer verlies. Bij vele brokers wordt er daarom een risicobeleid gehanteerd. Wordt er gekeken naar de transactiekosten, dan zijn deze weer een stuk voordeliger bij CFD, als ze overigens voorkomen bij de broker. Veel brokers werken namelijk met een spread. Beleggen in CFD op aandelen is ook zeer ideaal om te wennen aan het proces, omdat je kan beginnen met kleine bedragen. Het is daarom ook een aanrader om te beginnen met beleggen met CFD op aandelen. 

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe financiele instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet voor u zelf uitmaken of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.