Voordelen

  • Hogere hefboomwerking 

CFD’s bieden een grotere hefboomwerking dan traditionele handel van aandelen. De standaard hefboomwerking op de CFD-markt is gereguleerd. Vroeger was er slechts 2% onderhoudsmarge, maar deze is nu beperkt tot 3% en kan oplopen tot 50%. Lagere margevereisten betekenen minder investeringsuitgaven voor dealers en een hoger potentieel rendement. Een hogere hefboomwerking zal echter ook de verliezen van handelaren vergroten 

  • Betreed de wereldmarkt via één platform 

Veel CFD-makelaars bieden producten aan op alle belangrijke markten ter wereld, waardoor ze 24 uur beschikbaar zijn. Beleggers kunnen in CFD’s handelen op verschillende wereldwijde markten.

  • Geen regels voor short selling of het lenen van aandelen 

Sommige markten hebben regels die short selling verbieden, waardoor handelaren verplicht zijn instrumenten te lenen alvorens short te verkopen, of hebben andere margevereisten voor short- en long posities. Omdat handelaren de onderliggende activa niet bezitten, kunnen ze CFD-instrumenten op elk moment inkorten zonder leen kosten. 

  • Gratis professionele uitvoering 

CFD-makelaars bieden veel van dezelfde ordertypes aan als traditionele makelaars, waaronder stop loss, limietprijs en voorwaardelijke orders, zoals “de ene annuleert de andere” en “indien voltooid”. Sommige makelaars die gegarandeerde stop verliezen bieden, zullen servicekosten in rekening brengen of deze op andere manieren compenseren.

Wanneer handelaren de spread betalen, verdient de makelaar geld. Soms brengen ze commissies of vergoedingen in rekening. Om te kopen, moet de handelaar de vraagprijs betalen, en de verkoop / korting moet het bod betalen. Afhankelijk van de volatiliteit van de onderliggende waarde, kan de spread klein of groot zijn. Er zijn meestal vaste spreads beschikbaar. 

  • Geen dagelijkse transactie vereisten 

Bepaalde markten vereisen een minimum aan middelen voor daghandel of leggen beperkingen op aan het aantal daghandel dat op bepaalde rekeningen kan worden uitgevoerd. De CFD-markt is niet onderworpen aan deze beperkingen en indien nodig kunnen alle rekeninghouders daghandel voeren. Het openen van een account is meestal zo laag als €1.000, hoewel de gebruikelijke minimale storting vereisten €2.000 en €5.000 zijn.

Nadelen

  • Handelaar betaalt de spread 

Hoewel CFD’s aantrekkelijke alternatieven bieden voor traditionele markten, hebben ze ook mogelijke valkuilen. Allereerst moet het verschil tussen entry- en exitpunten worden betaald, zodat er niet kan worden geprofiteerd van kleine fluctuaties. In vergelijking met de onderliggende effecten, vermindert de spread ook de winnende transacties met een klein bedrag en verhoogt het de verliezen met een klein bedrag. Hoewel de traditionele markt handelaren blootstelt aan vergoedingen, regelgeving, commissies en hogere kapitaalvereisten, verlagen CFD’s de winst van handelaren door middel van spreadkosten.

  • Zwak industrieel toezicht 

De CFD-industrie is niet strikt gereguleerd. De geloofwaardigheid van een CFD-makelaar is gebaseerd op reputatie, levensduur en financiële status, niet op overheids status of liquiditeit. Er zijn uitstekende CFD-makelaars, maar het is belangrijk om de achtergrond van de makelaar te bestuderen voordat je een rekening opent. 

  • Risico

CFD-transacties zijn snel en vereisen nauwlettend toezicht. Daarom moeten handelaren zich bewust zijn van de aanzienlijke risico’s die gepaard gaan met CFD-handel. Je moet liquiditeitsrisico’s en marge aanhouden; als je het verlies niet kunt dekken, kan de aanbieder jouw positie sluiten en moet je het verlies dragen, ongeacht wat er naast de onderliggende waarde gebeurt.

Hefboom Risico stelt je bloot aan grotere potentiële winsten en grotere potentiële verliezen. Hoewel veel CFD-aanbieders stop-loss-limieten bieden, kunnen ze niet garanderen dat je geen verliezen lijdt, vooral niet als de markt gesloten is of de prijzen sterk fluctueren. Door transactie vertragingen ontstaan ​​ook uitvoeringsrisico’s.

CFD handel curus

Sommige scholen vinden het leuk om extra cursussen aan te bieden. En daarbij kan inzicht in beleggen bijdragen aan de ontwikkeling van een kind. Je krijgt door beleggen meer statistisch inzicht en kunt beter verbanden leren leggen. Er zijn veel online spelomgevingen waarin er in een nagemaakte omgeving fictief belegt kan worden. Hiermee kun je onderling leuke games aangaan en bekijken wie het beste belegt. 

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe financiele instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet voor u zelf uitmaken of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.