Het kiezen van een geschikte broker

Handelen in CFD wordt doorgaans gedaan via een broker. Je bent daardoor ook voortdurend bezig met de software van de gekozen broker. Je wilt een broker hebben die aangenaam is om mee samen te werken. Dit kun je onder andere te doen door diverse brokers te vergelijken. Bekijk welke kosten ze hanteren, welke software ze gebruiken, kun je gebruik maken van een demo-versie, welke markten zijn beschikbaar en nog veel meer facetten waarop je kunt vergelijken. Selecteer jouw eigen voorkeuren en baseer de keuze daarop. Dan zul je zeker een fijne broker kiezen waar je kunt starten met traden. 

Handelen in CFD met een demo account

Om kennis te maken met brokers en handelen in CFD raden wij iedere startende trader aan om met een demo account te beginnen. Je leert hierdoor meer over handelen in cfd en hoe de broker werkt. Je zult handelen met nep geld, dus verliezen is in dit opzicht niet erg. Wen aan het proces zonder risico's te lopen. Er zijn brokers waar het demo account gratis is, maar dit is niet bij iedereen. 

Bepaal een startbedrag

Online geld verdienen met beleggen, klinkt voor vele als muziek in de oren. Even veel geld verdienen online, maar toch blijkt uit onderzoek dat meer dan 65% verlies lijdt tijdens handelen met CFD. Kies daarom een bedrag waarmee je kunt starten, maar ook waarmee je het risico durft te nemen. De meeste starters kiezen een bedrag van minimaal €300,-. 

Welke CFD markt kies jij?

In het begin is het verstandig om je te concentreren op een markt. Vaak is het begrijpen van een markt al een hele opgave, laat staan alle CFD markten. Je zult namelijk te maken krijgen met koersschommelingen en de bijbehorende kapitaalveranderingen. Het is dus eenvoudiger om alles stap voor stap te leren. De meest gekozen markt om mee te beginnen is de Forex markt. Je kunt hier namelijk veel informatie over vinden. Oefen daarnaast ook diverse handelstechnieken. Ga je voor lang of kort termijn? Een daling of een stijging? Het kan allemaal. 

Handelen in CFD is een doorlopend proces

Tijdens het proces is het belangrijk dat je continu blijft leren. Verbeter je vaardigheden en verdiep in verschillende patronen. Zodoende dien je ook het nieuws dagelijks te volgen, om veranderingen te zien. Ga bij sociale platformen waar potentiële kansen worden gedeeld. Onthoud goed, hoe meer je bezig bent met alle facetten, des te beter je gaat worden. 

Zorg wel dat je alleen handelt in geld dat je kan missen, ga geen fouten aan in het geld lenen en diep in de schulden komen. Voorkom benarde situaties en geniet van het handelen. 

 

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe financiele instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet voor u zelf uitmaken of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.