Wat houden edelmetalen in?

Wanneer er gesproken wordt over beleggen in edelmetalen, dan wordt 99 keer van de 100 goud en zilver bedoeld. Goud is al zeer lang een bekend handelsmiddel, dit komt voornamelijk door de waarde van het materiaal. Goud is nogal schaars, maar het voordeel is dat de kwaliteit nauwelijks aangetast wordt. Doordat goud schaars is zal de waarde en de vraag blijven toenemen. Zo willen vele sieraden van goud hebben of wordt het gebruikt bij belangrijke elektrische onderdelen. Het is voor vele een reden om fysiek goud op te bergen om later weer te verkopen, aangezien er een goede winstmarge op kan zitten. Het is wel belangrijk om het veilig op te bergen, zodat niemand er bij kan!

Investeren in goud en zilver

Vroeger werd edelmetaal zoals goud voornamelijk gebruikt om te handelen. Dit geldt nog steeds wel, alleen is het niet meer van deze tijd om met goud bij een verkoper aan te komen zetten. Het is wel een goede zet om hierin te investeren, met name in de periodes dat de waarde wat dalen om vervolgens winst te pakken bij de stijging. Het voordeel van goud en zilver is dat zij nooit verbonden zullen worden aan periodieke waarden. Geld kan komen te vervallen, zoals de gulden. Om te investeren in edelmetalen haal je die risico juist weg en dit is een voordeel, mochten er financieel slechte tijden komen.

Of het de tijd is om te investeren is altijd een goede vraag. Het is belangrijk dat je de juiste stappen zet. Wanneer de economie slecht gaat is het een goede zet om goud in te slaan en dan na een langere periode weer te verkopen, de long run. Wanneer goud in de bloei zit, is het mogelijk om te kopen, maar zal het verkopen ook op korte termijn gedaan worden, de short run. Het is belangrijk om relevante nieuwsberichten in de gaten te houden die gaan over de wereldwijde welvaart en welzijn. Het is ook handig om gebruik te maken van een hefboom, waarmee je extra goed kan inspelen. Wil je investeren, maar weet je nog niet waarin? Wij raden edelstenen zeker aan!

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe financiele instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet voor u zelf uitmaken of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.