Markt van grondstoffen

Gaan we kijken naar de markt, dan beweegt de markt op een redelijke logische wijze. Het belangrijke is de vraag en het aanbod. Bij weinig voorraad aan een grondstof, maar wil elk land de grondstof hebben, dan zal de prijs ontzettend hard stijgen, kijk maar naar benzine, waar de prijzen ook steeds hoger worden. Mocht er bijvoorbeeld overvloed zijn aan veevoer, doordat bedrijven overstappen naar veganistisch voedsel, dan zal de prijs van veevoer enorm dalen. De schaarste van de grondstof bepaald eigenlijk het verloop van de prijs. De kans dat mensen ook daadwerkelijk in grondstoffen handelen is niet geheel groot. Het probleem is vaak dat als je in sojabonen investeert, je hele huis er vol mee komt te liggen. Investeren in grondstoffen wordt idealiter gedaan via CFD.

Handelen met CFD op grondstoffen

Handelen met CFD op grondstoffen koop je niet daadwerkelijk grondstoffen, maar worden er speculaties gedaan over de koers van de goederen. Het zijn eigenlijk onderliggende goederen, zodat je ook niet opgescheept zit met een hele voorraad. Het voordeel van handelen in grondstoffen via CFD is dat je met een klein startkapitaal al goed kunt handelen. Let hier wederom weer goed op dat je met de hefboom veel winst kunt maken, maar maak je de verkeerde keuze dan kan dit leiden tot verlies. Het is mogelijk om op stijgende en op dalende koersen in te zetten. Denk je dat de koers stijgt, zet je in op long. Mocht je denken dat de koers gaat dalen, dan zet je in op short. Hou de nieuwsberichten goed in de gaten. Hiermee kun je namelijk signalen ontvangen over de wijzigingen van de koers. Denk aan een stijging in de welvaart, een nieuwe ontwikkeling, een heftige crisis of een natuurramp. 
 

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Een groot aanbod aan verschillende brokers De beste broker vinden die bij uw wensen past Naar vergelijker
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe financiele instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet voor u zelf uitmaken of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.